Οι Daft Punk, το διάσημο ηλεκτρονικό δίδυμο, διαλύθηκε

Το γκρουπ ανακοίνωσαν την απόφαση τους να διαλυθούν μέσω ενός βίντεο οκτώ λεπτών, με την ονομασία «Epilogue», που ελήφθη από την ταινία του 2006, Electroma, στην οποία δύο ρομπότ – προορίζονταν να εκπροσωπήσουν τα μέλη της μπάντας Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter – να βγουν σε μια έρημο όπου ανατινάσσεται κάποιος. Μια εικόνα δύο χεριών ρομπότ που σχηματίζουν ένα τρίγωνο στη συνέχεια αναβοσβήνει στην οθόνη με τη χρονική σήμανση: 1993-2021.

Οι De Homem-Christo και Bangalter δημιούργησαν το συγκρότημα το 1993, προχώρησαν στην πρώτη γραμμή της γαλλικής οικιακής μουσικής και κυκλοφόρησαν το φημισμένο τους άλμπουμ, Homework, το 1997, το οποίο παρουσίαζε επιτυχημένα singles όπως «Da Funk» και «Around the World».

Το 2001 κυκλοφορούν τα κλασικά κομμάτια, όπως “Harder, Better, Faster, Stronger”, “One More Time” και “Face to Face”. Ήταν η στιγμή που οι Daft Punk ανεβαίνουν στα ύψη.

Το τρίτο άλμπουμ των Daft Punk, Human After All, έφτασε το 2005 και τον επόμενο χρόνο, το συγκρότημα ξεκίνησε τη φιλόδοξη και πρωτοποριακή περιοδεία του Alive.

Οκτώ χρόνια μετα οι Daft Punk κυκλοφόρησαν το επόμενο άλμπουμ τους, (αν και το 2010 παρείχαν τα soundtrack για το Tron: Legacy) με το αναμφισβήτητα μεγαλύτερο τους τραγούδι, “Get Lucky”, ένα εντυπωσιακό ντίσκο κομμάτι με τον Pharrell Williams και τον Chic Nile Rodgers.

Οι Daft Punk άφησαν ένα ανεξίτηλο σημάδι στο παγκόσμιο ποπ τοπίο, και ειδικά στην Αμερική, βοήθησε να τεθούν τα θεμέλια για την έκρηξη EDM που θα αναταράξει την ποπ στις ΗΠΑ.

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x