TUN3D

Οι καλύτερες και χειρότερες σεζόν από 13 δημοφιλείς σειρές

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στο άρθρο αυτό θα παρουσιαστούν οι καλύτερες και χειρότερες σεζόν από 13 δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, σύμφωνα με αποτελέσματα από κριτικές στο Rotten Tomatoes.

Breaking Bad

Καλύτερη Σεζόν:  3η
Στη σειρά αυτή, ο καθηγητής χημείας του Γυμνασίου Walter White  συνεργάζεται με τον πρώην μαθητή του Jesse  για να φτιάξουν μεθαμφεταμίνη, μετά από τη διάγνωση καρκίνου που είναι απειλητική για τη ζωή του.

Η κριτική στην τρίτη σεζόν της σειράς κέρδισε πολύ καλά σχόλια από κριτικούς όπως ο συγγραφέας της Boston Globe Matthew Gilbert, ο οποίος τη χαρακτήρισε «μία από τις πιο κινηματογραφικές τηλεοπτικές σειρές που έχω δει ποτέ» και «μια οπτικά εξελιγμένη δουλειά στην οποία κάθε πλάνο έχει διαχειριστεί προσεκτικά».

Χειρότερη Σεζόν: 1η
Με βάση 42 κριτικές σε ποσοστό 86% και με μέση βαθμολογία 8,28 / 10, η πρώτη σεζόν ήταν η λιγότερο καλή σε σχέση με τις υπόλοιπες.

The Office

Καλύτερη Σεζόν: 5η
Η κωμική σειρά του NBC επικεντρώνεται σε μια εταιρεία χαρτιού και στους υπαλλήλους της που εργάζονται υπό την επίβλεψη του εκκεντρικού αφεντικού τους, Michael Scott (Steve Carell).

Η δεύτερη, τρίτη και πέμπτη σεζόν μοιράζονται μια τέλεια βαθμολογία, αλλά η πέμπτη διατήρησε μια άψογη βαθμολογία με ένα μεγαλύτερο κοινό.

«Υπήρχαν τόσες πολλές στιγμές στην πέμπτη σεζόν που δεν νομίζω ότι η σειρά ήταν ποτέ καλύτερη», έγραψε ο Brian Tallerico στην κριτική του για το Hollywood Chicago.

Χειρότερη Σεζόν: 8η
Ενώ ορισμένοι κριτικοί θεώρησαν ότι ήταν μια ακόμα χιουμοριστική σεζόν, πολλοί άλλοι υποστήριξαν ότι η σειρά έπρεπε να είχε τελειώσει μετά την αποχώρηση του Steve Carell. Το “The List” ήταν το επεισόδιο με την υψηλότερη βαθμολογία της σεζόν. Παρ ‘όλα αυτά, έγινε η πρεμιέρα της σεζόν με τη χαμηλότερη βαθμολογία από τότε που η σειρά έκανε τη πρώτη της πρεμιέρα. Το υπόλοιπο της σεζόν δεν μπόρεσε να λάβει περισσότερα από επτά εκατομμύρια θεατές.

Ο Chuck Barney για το San Jose Mercury News έγραψε ότι ήταν «Μια σειρά που ήταν τόσο φρέσκια και αστεία, πλέον δεν είναι φρέσκια και κατά διαστήματα αστεία.»

It’s Always Sunny in Philadelphia

Καλύτερη Σεζόν: 9η
Η σειρά μέχρι και την 15η σεζόν που θα προβληθεί το 2021, ακολουθεί τη ζωή των ιδιοκτητών κακομεταχειρισμένων παμπ και τα ολοένα πιο κακώς σχεδιασμένα σχέδια τους για να γίνουν πλούσιοι και επιτυχημένοι.

Η σειρά είχε μια πρωτοφανή κρίσιμη πορεία, σε ένα σημείο κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές για 5 συνεχόμενες σεζόν. Η 9η αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη της σειράς με το μεγαλύτερο ποσοστό σε αριθμό θετικών κριτικών.

Χειρότερη Σεζόν: 1η
«Είναι αρκετά αλαζονικό για να σκεφτείς ότι είναι πρωτοποριακό, αλλά όχι αρκετά έξυπνο για να ξέρεις ότι δεν είναι”, έγραψε ο Gillian Flynn για το Entertainment Weekly όταν η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2005.

 Game of Thrones

Καλύτερη Σεζόν: 4η
Η τέταρτη σεζόν γνώρισε σχεδόν καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς. Τα επεισόδια “The Lion and the Rose”, “The Laws of Gods and Men”, “The Mountain and the Viper” και “The Children” ειδικότερα ξεχώρισαν ως μερικά από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς.

«Στην καλύτερη περίπτωση, η σειρά είναι εντελώς απρόβλεπτη και σχολαστική στη λεπτομέρεια», έγραψε ο Neil Miller για το Film School Rejects.

Χειρότερη Σεζόν: 8η
Δυστυχώς για τους θαυμαστές, η τελευταία σεζόν του “Game of Thrones” δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

Η Lucy Mangan της The Guardian έγραψε ότι η τελευταία σεζόν «ήταν μια βιαστική δουλειά. Έχει χάσει ευκαιρίες, σπατάλη καλή θέληση, και απέτυχε να αποδείξει τους χαρακτήρες ή τους ηθοποιούς της.»

The Walking Dead

Καλύτερη Σεζόν: 10η
Παραδόξως, η πολυαγαπημένη σειρά έφτασε ακόμη πιο ψηλά, όταν τράβηξε ένα κύμα ανανεωμένου ενθουσιασμού από τους θεατές της κατά τη 10η σεζόν.

«Το “The Walking Dead” είναι πολύ ζωντανή στη δέκατη σεζόν του, η οποία είναι μια πραγματική επιστροφή στον τρόμο που χαρακτήριζε πάντα το καλύτερο μέρος της σειράς», έγραψε ο Dominic Patten για το Deadline.

Χειρότερη Σεζόν: 8η
 «Ξαφνικά, το” The Walking Dead “μοιάζει σαν να έχει ξεπεράσει τη στιγμή του, σαν να έχει κολλήσει κάπου το 2015 και μας άφησε όλους να πλεύσουμε, κυματίζοντας,» έγραψε η Emily VanDerWerff για το Vox.

Parks and Recreation

Καλύτερη Σεζόν: 3η
Στη τρίτη σεζόν προσθέτονται νέοι χαρακτήρες όπως Chris Traeger και Ben Wyatt και έχοντας βαρύτερες δόσεις χιούμορ, η σειρά είχε καλές κριτικές κατά την τρίτη σεζόν της και έθεσε ένα νέο στάνταρ για τον αυτήν.

Ο κριτικός της Daily Telegraph, Patrick Smith, έγραψε ότι η εκπομπή είχε εξελιχθεί «σε μια από τις πιο αστείες κωμωδίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.»

Χειρότερη Σεζόν: 1η
Η πρώτη σεζόν άρχισε να δέχεται κριτική πριν προβληθεί το επεισόδιο της πρεμιέρας. Πολλοί θεώρησαν ότι η σειρά ήταν ένα «ακριβές αντίγραφο» του The Office.


«Το Parks and Recreation μπορεί να αναπτυχθεί και να βρει τη δική του φωνή», έγραψε ο κριτικός της τηλεόρασης David Bianculli όταν αρχικά εξέτασε την εκπομπή. «Ήλπιζα για περισσότερα και περίμενα και αυτό, επίσης. »

New Girl

Καλύτερη Σεζόν: 4η
Οι κριτικοί είχαν αγαπήσει πλήρως τη σειρά καθώς μπήκε στην τέταρτη σεζόν της, το βασικό καστ έγινε πιο ”σίγουρο” και οι συγγραφείς συνέχισαν να δημιουργούν εφευρετικά αστεία.

«Είναι ειλικρινά δύσκολο να μην αγαπάς αυτήν την περίεργη συμμορία”, έγραψε ο Camille Espiritu για τους The Young Folks. «Όλα ταιριάζουν σωστά και ξανά στη θέση τους και η χημεία επέστρεψε.»

Χειρότερη Σεζόν: 1η
Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν από αυτό που βρισκόταν μπροστά στη σειρά, ακόμα κι αν κάποιες πτυχές της ήταν λίγο δυνατές.

«Το “New Girl”έχει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες, αλλά, η Jess πρέπει να μάθει πότε να μένει πίσω και να σταματήσει να προσπαθεί τόσο σκληρά για να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση», σχολίασε η Jessica Johnson για το Time Out Chicago.

Community

Στo “Community” του NBC, ο ντροπιασμένος δικηγόρος Jeff αναγκάζεται να εγγραφεί σε μαθήματα σε ένα τοπικό κοινοτικό κολέγιο, όπου δημιουργεί απροσδόκητα νέες φιλίες με τους συνεργάτες του στο γκρουπ μελέτης.

Καλύτερη Σεζόν: 2η
Η σειρά γρήγορα καθιερώθηκε ως μια δημιουργική κωμωδία σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το Community έχει το αντίθετο από μια φοβερή πτώση καθώς ισχυρίζεται ότι είναι η πιο περιπετειώδης και απρόβλεπτη κωμική σειρά της τηλεόρασης», έγραψε ο Matt Roush για το TV Guide.

Χειρότερη Σεζόν: 4η
«Είναι απίστευτα περίεργο να βλέπεις το” Community “να το παίζει τόσο ασφαλές», έγραψε ο Joe Reid στην κριτική του. «Το ”Community” δεν φαίνεται να θυμάται πώς να είναι μια κανονική κωμική σειρά χωρίς να καταφεύγει σε μια τυπική κωμική σειρά».

American Horror Story

Καλύτερη Σεζόν: 9η
Με τίτλο “American Horror Story: 1984”, η ένατη σεζόν γίνεται σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση τη δεκαετία του 1980 και είναι γεμάτη με πολλές σκοτεινές ανατροπές.

«Παρά τις εντυπωσιακές στιγμές της αιματοχυσίας …η σειρά έδωσε στην υπέροχα διασκεδαστική ιστορία της ένα πιο απροσδόκητο τέλος», έγραψε ο κριτικός της τηλεόρασης Cheryl Eddy.

Χειρότερη Σεζόν: 5η
Βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο που συνδέεται με πολλές ανθρωποκτονίες, η ονομασία της συγκεκριμένης σεζόν είναι “Hotel” και σηματοδότησε μια σκοτεινή στροφή για τη σειρά και αποδείχθηκε υπερβολική για ορισμένους κριτικούς.

Lost

Καλύτερη Σεζόν: 2η
Πολλοί κριτικοί επαίνεσαν την καινοτόμο αφήγηση στις πρώτες σεζόν της σειράς.

«Αυτή η δεύτερη χρονιά είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, με τα μυστήρια και την ίντριγκα να αυξάνονται», έγραψε ο κριτικός του 7M Pictures, Kevin Carr.

Χειρότερη Σεζόν: 6η
Στη συνέχεια της σειράς, ορισμένοι κριτικοί απογοητεύτηκαν με τον αυξανόμενο σωρό των αναπάντητων ερωτήσεων που κορυφώθηκαν στην τελευταία σεζόν της παράστασης.

«Το ‘Lost’ είναι η πλουσιότερη σειρά φαντασίας που έχω δει», έγραψε ο Tom Gliatto στην κριτική του για το περιοδικό People. «Όμως, η έκτη σεζόν της είναι μια έλξη … που μειώνεται σε έναν αρχέγονο μύθο του καλού και του κακού.»

Supernatural

Καλύτερη Σεζόν: 9η
 «Η πρεμιέρα της ένατης σεζόν που ακολούθησε, άνοιξε το δρόμο για μια ολοκαίνουργια κατεύθυνση που φαίνεται να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με όταν τα αγόρια ξεκίνησαν για να βρουν τον πατέρα τους», έγραψε ο Sean McKenna για το TV Fanatic.

Χειρότερη Σεζόν: 8η
Η όγδοη σεζόν της σειράς κέρδισε μικτές κριτικές από κριτικούς που ένιωθαν ότι πολλά από τα επεισόδια δεν είχαν την έμπνευση για την έναρξη της παράστασης.

The Handmaid’s Tale

Καλύτερη Σεζόν: 1η
Το συγκεκριμένο δράμα επαινέθηκε γρήγορα από τους κριτικούς όταν πρωτοεμφανίστηκε.

«Το The Handmaid’s Tale αναδεικνύει τη στάση του Hulu ως πηγή πρωτότυπου δραματικού περιεχομένου», σχολίασε η Julie Hinds για το Detroit Free Press. «Και ανεβάζει το πήχη για το τι μπορεί να επιτύχει η τηλεόραση, ακόμη και στη μέση της τρέχουσας χρυσής εποχής των μέσων.»

Χειρότερη Σεζόν: 3η
Στη τρίτη σεζόν, μερικοί κριτικοί άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι το αρχικό αρχικό υλικό εκτυλίσσεται με πολύ αδύνατο ρυθμό.

How I Met Your Mother

Καλύτερη Σεζόν: 5η
Οι κριτικοί αισθάνθηκαν σε μεγάλο βαθμό ότι η σειρά έκανε το καλύτερο κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν, και αυτό φάνηκε στους συναρπαστικούς της χαρακτήρες.

Χειρότερη Σεζόν: 8η
Προς το τέλος της σειράς, οι κριτικοί άρχισαν να αισθάνονται την πλήξη καθώς συνέχισε να απομακρύνεται περισσότερο από την αρχική του ”συνταγή”.
Αν σου άρεσε ακολούθησε μας για περισσότερα

R3AD MOR3

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x