Η Coca-Cola δοκιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί

Η εταιρεία κατατάχθηκε στον νούμερο ένα πλαστικό ρυπαντή παγκοσμίως από την φιλανθρωπική οργάνωση «Break Free From Plastic» στην ετήσια έρευνα.

Η εταιρεία φαίνεται ότι προσπαθεί να χάσει τα πρωτεία αυτά, παρουσιάζοντας έτσι το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί. Ενώ παράλληλα στοχεύουν να ανακυκλώνουν όλα τα μπουκάλια ή δοχεία που πουλάνε εως το 2030 και να χρησιμοποιούν μόνο 100% ανακυκλώσιμα υλικά για τις συσκευασίες τους.

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια χάρτινη φιάλη που μπορεί να ανακυκλωθεί όπως κάθε άλλος τύπος χαρτιού. Ένα χάρτινο μπουκάλι ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων συσκευασίας και είμαι πεπεισμένος ότι η χάρτινη συσκευασία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον“, δήλωσε ο Stijn Franssen, Διευθυντής Καινοτομίας της Coca ‑ Cola, ο οποίος εργάζεται στο έργο αυτό.

Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Το νέο μπουκάλι χαρτιού περιέχει ακόμα λίγο πλαστικό, αλλά η εταιρεία προχωρά σε μια εντελώς χωρίς πλαστικό έκδοση.

Αυτό το πρωτότυπο μπουκάλι χαρτιού πρώτης γενιάς εξακολουθεί να αποτελείται από ένα κέλυφος χαρτιού με πλαστικό πώμα και μια πλαστική επένδυση στο εσωτερικό. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό που μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά μετά τη χρήση του. Αλλά το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χάρτινο μπουκάλι που μπορεί να ανακυκλωθεί όπως οποιοδήποτε χαρτί.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του προγράμματος της Coca-Cola που ονομάζεται World Without Waste.

Πηγή

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x