Η ιστορία του εξώφυλλου του αλμπούμ Wish You Were Here των Pink Floyd.

Ένας από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία της ροκ – ελάχιστος φόρος τιμής των υπολοίπων μελών της μπάντας στον «καταραμένο» Syd Barrett – δεν μπορούσε παρά να διαθέτει ένα εξίσου χαρακτηριστικό εξώφυλλο.

Δημιουργός του εξωφύλλου αυτού είναι ο Βρετανός graphic designer Storm Thorgerson (σ.σ. συνεργάτης για χρόνια «κάποιων» Led Zeppelin, Black Sabbath, Scorpions και Genesis), ο οποίος – αγνοώντας τους στίχους του δίσκου – θέλησε να εστιάσει αφαιρετικά στην αμφισβήτηση, δηλαδή στην ίδια την «ψυχή» της ροκ μουσικής.

Για να το πετύχει αυτό, ο Thorgerson καθιστά πρωταγωνιστή της δουλειάς του τον «άψυχο» πλην πάντα καλοντυμένο μέσο πωλητή. Κάπως έτσι, στο εμπροσθόφυλλο του άλμπουμ παρουσιάζονται δύο κοστουμαρισμένοι τύποι (σ.σ. τους «υποδύονται» οι κασκαντέρ Ronnie Rondell και Danny Rogers) να δίνουν τα χέρια, τη στιγμή που ο ένας εξ’ αυτών έχει πιάσει φωτιά – αξίζει να σημειωθεί δε ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν την ημέρα της φωτογράφισης, ο Rondell κάηκε ελαφριά στο πρόσωπο.

Danny Abas

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x