Η ανοιχτή επιστολή των Βρετανών καλλιτεχνών που καταδικάζει τις φερόμενες αποτυχίες της κυβέρνησης για το Brexit

Το Brexit άλλαξε τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τον υπόλοιπο κόσμο με πολλούς τρόπους.
Είναι πολύ πιο δύσκολο για τους μουσικούς του Ηνωμένου Βασιλείου να περιοδεύσουν στην Ευρώπη τώρα που δεν αποτελούν πλέον μέρος της ΕΕ. Αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από τους σούπερ σταρ μουσικούς της χώρας, αρκετοί από τους οποίους έχουν υπογράψει μια νέα ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει τις φερόμενες αποτυχίες της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα και παροτρύνει τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου να καταλήξουν σε συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με τις τουριστικές βίζες.

Παρόλο που η επιστολή δημοσιεύτηκε στο The Times πίσω από ένα paywall, το BBC αναφέρει ότι υπογράφηκε από 110 μουσικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών δικαιωμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι Elton John, Sting, Radiohead, Ed Sheeran, Liam Gallagher, Sheku Kanneh-Mason, Kim Wilde, Roger Daltrey, οι διοργανωτές του Glastonbury, Michael και Emily Eavis και από την Judith Weir της Master of the Queen’s Music.
Το όλο project διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μουσικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Ο πυρήνας της καταγγελίας της επιστολής είναι ότι η περιοδεία στην Ευρώπη έχει γίνει απαγορευτικά δαπανηρή για πολλούς ερμηνευτές λόγω των διαφόρων αδειών που απαιτούνται. «Η πραγματικότητα είναι ότι Βρετανοί μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και το προσωπικό υποστήριξης τους ντροπιάστηκαν από την κυβέρνησή τους», αναφέρει η επιστολή.
«Η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ έχει ένα κενό που πρέπει να είναι η υποσχόμενη ελεύθερη κυκλοφορία για τους μουσικούς. Όλοι σε μια ευρωπαϊκή μουσική περιοδεία θα χρειαστούν τώρα δαπανηρές άδειες εργασίας για πολλές χώρες που επισκέπτονται και ένα βουνό γραφικών για τον εξοπλισμό τους. “

Η ΕΕ απέρριψε μια πρόταση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με αυτό το ζήτημα και υπέβαλε μια εναλλακτική πρόταση που με τη σειρά της απορρίφθηκε από τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το BBC, η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Caroline Dinenage είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η «πολύ ευρεία» προσφορά της ΕΕ «δεν θα ήταν συμβατή με τη δέσμευση της κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων μας», αλλά «η πόρτα είναι ανοιχτή» εάν Η ΕΕ θέλει να επανεξετάσει το σχέδιο του Η.Β.

Music Borders Radio

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x