Εκατοντάδες ελέφαντες πέφτουν νεκροί μυστηριωδώς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εκατοντάδες ελέφαντες πέφτουν νεκροί μυστηριωδώς στη Μποτσουάνα της Νότιας Αφρικής.

Ο Dr. Niall McCann, του φιλανθρωπικού οργανισμού National Park Rescue με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο BBC ότι έως και 350 πτώματα ελεφάντων έχουν εντοπιστεί στο Δέλτα του Οκαβάνγκο από τις αρχές Μαΐου. Οι εργαστηριακές δοκιμές έχουν αρχίσει να βλέπουν τι μπορεί να προκαλεί αυτούς τους θανάτους, αλλά τα αποτελέσματα είναι ακόμη εβδομάδες μακριά.

Ο ΜακΚάν πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι συντηρητές βρήκαν τα πτώματα των ελεφάντων μετά από μια πτήση πάνω από το δέλτα.

“Εντόπισαν 169 σε μια τρίωρη πτήση”, είπε στο BBC.

“Ένα μήνα αργότερα, εντοπίστηκαν πολλά περισσότερα πτώματα, φθάνοντας το σύνολο τους σε πάνω από 350.”

“Αυτό είναι εντελώς άνευ προηγουμένου όσον αφορά τον αριθμό των ελεφάντων που πεθαίνουν σε ένα μόνο γεγονός που δεν σχετίζεται με την ξηρασία”, πρόσθεσε.

Προς το παρόν, οι ειδικοί κατάφεραν τουλάχιστον να αποκλείσουν τι δεν ευθύνεται για τους θανάτους. Δεν είναι λαθροθηρία, καθώς οι χαυλιόδοντες δεν έχουν αφαιρεθεί και το μόνο είδος που πεθαίνει είναι ελέφαντες.

Οι λαθροκυνηγοί χρησιμοποιούν κυανιούχο που οδηγεί και σε άλλους θανάτους. Αποκλείστηκε επίσης η φυσική δηλητηρίαση από άνθρακα, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 100 ελέφαντες στη Μποτσουάνα πέρυσι.

Ο McCann πρόσθεσε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι ελέφαντες πεθαίνουν υποδηλώνει κάτι που επιτίθεται στα νευρολογικά τους συστήματα.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι εάν η αιτία είναι μια ασθένεια, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να περάσει στον άνθρωπο όπως έκανε το COVID-19. Ο ΜακΚάν δήλωσε ότι η κατάσταση “μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει κρίση για τη δημόσια υγεία”.

Μέχρι στιγμής, 280 ελέφαντες έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διαδικασία επιβεβαίωσης. Είτε αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους είτε όχι, η ασθένεια εξακολουθεί να είναι καταστροφική, καθώς η Μποτσουάνα φιλοξενεί το ένα τρίτο του πληθυσμού ελεφάντων που ήδη μειώνεται στην Αφρική.

Πηγή

Leave your vote

Αν σου άρεσε ακολούθησε μας για περισσότερα

R3AD MOR3

Οργανικά υλικά απαραίτητα για τη ζωή στη Γη βρίσκονται για πρώτη φορά στην επιφάνεια ενός αστεροειδή

Νέα έρευνα από το Royal Holloway, βρήκε νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός αστεροειδή δείγματος που επέστρεψε από το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Είναι

Read More »

Η Δανία θα κατασκευάσει το πρώτο τεχνητό νησί στο κόσμο για να τοποθετήσει εκατοντάδες ανεμογεννήτριες

Μέσα σε λίγες μέρες ανακοινώθηκαν δύο έργα, τα οποία, εάν ολοκληρωθούν, θα αποτελέσουν μια μεταμόρφωση για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Read More »
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x